Naadloze sokken

Naadloze sokken


Op onze zoektocht naar naadloze sokken hebben wij vele merken en soorten geprobeerd. De Smartknit's sokken zijn het allerbest wat wij hebben kunnen vinden!
Deze sokken zijn ontwikkeld dankzij een steeds groter worden vraag van ouders met gevoelige kinderen naar compleet naadloze sokken.

Volledig naadloze sokken (gepatenteerd product uit Amerika). De sok is vanuit de teen uit een stuk vervaardigd, waardoor gevoelige kinderen niet meer gehinderd worden door naden en oneffenheden in hun sokken.

Uniek design zonder hiel
De maten in de webwinkel zijn gebaseerd op 'gewone' maat sokken (tot boven de enkel). Het is echter zo dat de sok geen hiel heeft, dus de maat maakt dan veel minder uit. Hij past altijd, de maat heeft alleen invloed op hoe hoog of laag je sok komt. Wil je kniekousen, dan kun je een grotere maat bestellen. Wil je juist enkelsokken, dan bestel je een maat kleiner. 
Het design is dus zo gemaakt dat kinderen ze makkelijk aan kunnen trekken en ook niet zo snel uit hun sokken groeien. Deze sokken gaan dus veel maten mee (van een gewone sokmaat, wordt het dan een enkelsok)! 

Deze sok 'omhelst je voet' en zakt niet af. Reguliere sokken hebben vaak een strakke elastische band aan de bovenkant, zodat ze goed blijven zitten. Dit is juist vaak een bron van irritatie bij kinderen die gevoelig zijn voor tastprikkels. Bij deze sokken is dit niet aan de orde. Ze knellen op geen enkele plek, maar zitten als een 'cocon' om je voet.

Kindervoeten zijn in de groei en de beenderen van de kindervoet bestaan voor een groot deel uit kraakbeen wat makkelijk vervormt. De botstructuren van kinderen zijn dus nog niet volledig ontwikkelend. Goed passende sokken zijn voor kindervoeten heel belangrijk. Sokken van kinderen mogen niet knellen of te klein zijn. Het voordeel aan deze sokken is dat ze geen hiel hebben en niet knellen waardoor ze altijd passend zijn!

de doosjes waarin een paar sokken worden verpakt passen niet door de brievenbus. Echter zonder verpakking kunnen er tot 5 paar sokken via de brievenbuszending worden verzonden (kies deze optie tijdens het bestelproces). Dan worden de sokken dus wél zonder verpakking aangeleverd (oorspronkelijk zitten ze in kartonnen doosjes).