Sociaal-emotioneel

Lesmateriaal

 | 

Sociaal-emotioneel


Zo zie ik mezelf! Autisme

Zo zie ik mezelf! Autisme
Spel voor kinderen met autisme vanaf 8 jaar

Met de spelkaarten van 'Zo zie ik mezelf! autisme' worden kinderen uitgedaagd om na te denken over zichzelf. Hoe denken, voelen en gedragen zij zich in het verschillende situaties? Dit spel sluit aan bij de boeken 'Ik en autisme' en 'Autisme in mij', maar is ook los te gebruiken. Er zijn drie soorten kaarten; stellingkaarten, situatiekaarten en schaalvragen. Op de kaarten wordt het woord autisme niet gebruikt. Hierdoor kan het spel worden ingezet als start van een begeleidingstraject gericht op psycho-educatie, als afsluiting van een behandeling of in gesprek met een groepje kinderen (met en zonder autisme). 

Een speldoos (met 3 spelvarianten) bestaat uit 70 spelkaarten. 

Het kaartspel kan in verschillende situaties worden ingezet. Een aantal tips voor het gebruik van het spel: 
- Praat aan de hand van de kaartjes met een groepje kinderen (met en zonder autisme) over hoe iedereen denkt, voelt en handelt in verschillende situaties. Wat herkennen kinderen van elkaar? Wat kunnen ze van elkaar leren? 
- Gebruik het spel als onderdeel van een klassenvoorlichting over autisme. 
- Laat een kind aan de hand van een aantal kaartjes (aan andere kinderen) uitleggen hoe situaties voor hem of haar werken. 

Gewicht: 125 gram 
Afmeting speldoos: 12x9x1,5 cm.


Kijk en bestel op onze nieuwe website www.autishop.nl
voor het actuele aanbod en prijzen (klik hier).Junior coachkaarten

Junior coachkaartenVind je het als ouder, leerkracht of begeleider wel eens lastig met kinderen een gesprek op gang te brengen? Dan zijn de Junior Coachkaarten wat voor jou.

Kijk en bestel op onze nieuwe website www.autishop.nl
voor het actuele aanbod en prijzen (klik hier).Kwaliteitenspel plus (2012) 8+

Kwaliteitenspel plus (2012) 8+Kwaliteitenspel PLUS is een vereenvoudigde versie van het Kwaliteitenspel. Hoe zie jij de ander en hoe ziet de ander jou? 

Kwaliteitenspel PLUS is een vereenvoudigde versie van het Kwaliteitenspel. Daarbij is bijvoorbeeld ´flexibel´ vervangen door ´niet moeilijk doen´, ´ambitieus´ door ´veel willen bereiken´ en ´enthousiast´ door ´met plezier dingen doen´. Ruim de helft van de begrippen uit het Kwaliteitenspel zijn op deze manier vervangen door eenvoudige omschrijvingen. Daardoor is het spel heel geschikt om mee te werken bij mensen met niet zo´n grote woordenschat en ook bij kinderen vanaf 9 jaar. 

Door middel van het Kwaliteitenspel PLUS kun je nagaan hoe goed jij jouw medespelers en jezelf kent. Hoe zie jij de ander en hoe ziet de ander jou? Wellicht ziet de ander kwaliteiten bij jou waar jij je niet van bewust bent! 

Het spel bestaat uit drie groepen kaarten: 
1. Kwaliteiten (59 kaarten). Dit zijn prettige eigenschappen die iemand kan hebben, bijvoorbeeld ´betrouwbaar zijn´, ´grappig zijn´ of ´precies zijn´. 
2. Vervormingen (54 kaarten). Dit zijn onprettige eigenschappen, bijvoorbeeld ´brutaal zijn´, ´slordig zijn´ of ´vlug afgeleid zijn´. 
3. Voorwaarden (23 kaarten). De vraag daarbij is: Wat heb jij nodig om je kwaliteiten in te zetten of te voorkomen dat je in je vervormingen terecht komt? Voorbeelden daarvan zijn: ´in jezelf geloven´, ´je veilig voelen´ of ´uitgedaagd worden´.

Kijk en bestel op onze nieuwe website www.autishop.nl
voor het actuele aanbod en prijzen (klik hier).Lekker in je vel spel

Lekker in je vel spel


Kijk en bestel op onze nieuwe website www.autishop.nl
voor het actuele aanbod en prijzen (klik hier).Eigenwijsjes

Eigenwijsjes
Trek een kaartje en leer postief denken

Leuke verrassende kaartenset voor kinderen vanaf 6 jaar.... Ik kan het! Ik mag anders zijn! Ik zeg wat ik voel! ...

Ontdek de kracht van het positief denken!Trek jouw persoonlijk EigenWijsje: jouw focus voor een speciaal moment, die dag of voor een hele week. De krachtige positieve zin geeft je meer zelfvertrouwen en is daarbij een steuntje in de rug. Het helpt je positief te denken, op een eigen en wijze manier!

Meer informatie: www.eigenwijsjes.nl

Kijk en bestel op onze nieuwe website www.autishop.nl
voor het actuele aanbod en prijzen (klik hier).